Sotavetaraanit

Sotaveteraani- ja sotainvalidikuntoutus

  • SAATAVILLA:
  • Ruissalon Kylpylässä

Kuntoutuksen sisältö

Kuntoutuksen avulla tuetaan ja edistetään sota- ja sotilasinvalidien sekä veteraanien itsenäistä toimintakykyä ja hyvää elämänlaatua. Kuntoutus- ja hoitopalvelut tuotetaan yksilöllisesti ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Ruissalossa kiinnitetään erityistä huomiota lämminhenkiseen ja ihmisläheiseen yhteistyöhön, johon jokainen veteraani, sotainvalidi ja asiakas on oikeutettu.

Kuntoutusjakso on 1-4 viikkoa. Kuntoutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä johon kuuluu lääkäri, fysioterapeutti ja sairaanhoitaja sekä tarvittaessa muita erityistyöntekijöitä kuten toimintaterapeutti, sosiaalityöntekijä/kuntoutusohjaaja, psykologi ja ravitsemusterapeutti.

Valtiokonttori myöntää maksusitoumuksia invalidikuntoutukseen. Veteraanikuntoutuksen maksusitoumuksen myöntää kotikunta, joka saa tätä varten Valtiokonttorilta erikseen määrärahaa. Ulkomailla asuvien veteraanien maksusitoumuksen antaa Valtiokonttori.

Ohjeita kuntoutusta harkitseville tai kuntoutukseen tuleville:

Kuntoutukseen oikeutetuista henkilöistä on kerrottu tarkemmin Valtionkonttorin internetsivuilla www.valtiokonttori.fi

  • Kuntoutukseen hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Lisäksi tarvitaan Valtionkonttorin sotilasvamma- ja veteraaniyksikön, kotikunnan terveyskeskuksen tai muun toimintayksikön maksusitoumus.
  • TKL3 -kuntoutuksen aikana majoitutaan kahden hengen hotellihuoneisiin. Kuntoutus sisältää täysihoidon ja kuntoutusohjelman johon kuuluu yksilöhoitoja sekä ryhmätoimintaa.
  • Kuntoutuksen aikana kuntoutujan kanssa samassa huoneessa asuva läheinen ilman kuntoutuspalveluja majoittuu edullisemmin

Lisätietoa sotainvalidi- ja veteraanikuntoutuksesta voi tiedustella tuotevastaavalta numerosta 02 445 4143 ma-to klo 14-16, tai lähettää sähköpostia osoitteeseen kuntoutus@ruissalo.fi

Seuraava kurssi

  • Alkaa 7.3.2022

Kohteena Ruissalo


Ruissalon ja Turun vinkit »

Tulijan hyvä tietää


Kuntoutusasiakkaan muistilista  »