Ihastu Naantaliin

Naantali – rakastettu lomakaupunki

Vanha luostari- ja kylpyläkaupunki Naantali on ollut suosittu matkailukohde jo keskiajalta saakka. Naantali on kesäkaupunkien kuningatar, tai oikeastaan presidentti, sillä sijaitseehan presidentin kesäresidenssi Kultarantakin täällä. Ja kukapa ei olisi kuullut Naantalin auringosta!

Idyllisen vanhan kaupungin kapeilla kujilla tutkimusmatkailijoita odottavat pienet putiikit ja suloiset kahvilat. Talvisin lyhdyin ja havuseppelein koristellut puutalokorttelit kutsuvat rauhalliseen kuljeskeluun. Ellei sitten mieli meren jäälle luistelemaan tai hiihtelemään.

Historiallinen kohde

Naantali on toiminut keskiajalla niin luostarikaupunkina kuin myöhemmin vilkkaana matkailu- ja virkistyskohteena. Ensimmäinen kylpylä juontaa juurensa jo 1700-luvun alkupuolelle, kun Viluluodon lähteen vedellä todettiin olevan sairauksia parantavia vaikutuksia. Siitä lähtien Naantali on ollut lomailijoiden rakastama kylpyläkaupunki.
Merenrantakaupungin sydän on vanhakaupunki sekä vierasvenesatama sen edustalla. Kulttuurinnälkäisille löytyy museoita, gallerioita ja rutkasti mielenkiintoista historiaa. Opastetut kierrokset ovat oiva tapa tutustua kaupunkiin ja sen asukkaisiin. Heittäydy tarinoiden vietäväksi; miten syntyi kylpyläkulttuuri, miten nunnat elivät, kuinka golfauto tuli Kultarantaan, mistä Unikeko-traditio sai alkunsa?

Makumatkalle Naantaliin

Naantali tarjoaa lukuisia ravintoloita, kahviloita sekä kauniita kävelyreittejä vanhankaupungin sydämessä ja meren rannalla. Kesäiltaisin kaupungin kahvilat ja ravintolat täyttyvät hyväntuulisesta kansasta. Mm. legendaarisesta Cafe Amandiksesta saa maan parhaat vohvelit, Ravintola Snickari idyllisessä nikkaristyylisessä puutalossa kutsuu pitkille illallisille ja Naantalin Kaivohuoneella nähdään Suomen tähtiartistit.

Täällä tapahtuu

Naantalissa järjestetään paljon tasokkaita tapahtumia, kuten Naantalin Musiikkijuhlat, Unikeonpäivät ja Venemessut. Ja tietysti pääset nauttimaan kesäteatterista ja Muumien seurasta. Hyvän katsauksen Naantalin tapahtumiin ja muuhun tarjontaan saat esimerkiksi näitä sivuilta:

Lähiseudun tapahtumat ja nähtävyydet

Naantalin lähiseudut tarjoavat kulttuurinnälkäisille runsaasti erilaisia tapahtumia, museoita ja muita retkikohteita. Erityisesti Turku on suosittu kohde, jossa tapahtumia riittää aina lukuisista festivaaleista keskiaikaismarkkinoihin. Turussa ympäri vuoden kiinnostavia vierailukohteita ovat muun muassa Turun linna, Tuomiokirkko ja Aboa Vetus & Ars Nova museo. Teatteritarjonta on runsasta – Turussa toimivat mm. Turun kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater, Linnateatteri, Turun Nuori Teatteri ja Samppalinnan kesäteatteri. Konsertteja järjestetään viikottain mm. Turun Musiikkitalolla ja Logomossa.
Tutustu tarkemmin lähiseudun tapahtumiin:

Naantalin Kylpylä