Vinkkejä ja infoa

Hyvä tietää kun saapuu kuntoutukseen

Mitä tulee ottaa mukaan?

  • Ulko- ja sisäliikuntaan soveltuvat varusteet ja uima-asu
  • Sisäjalkineet ryhmätapaamisiin ja liikuntaan sekä kylpytossut sauna- ja allasosastolle siirtymisiä varten
  • Ruokailuja varten voit halutessasi varata siistit arkivaatteet
  • Tarvitsemasi hygieniatuotteet ja muut henkilökohtaiset tarvikkeet. Huonevarustukseen kuuluu kylpytakki ja -pyyhe.
  • Lääkkeet, Kela-kortti ja käytössä olevat apuvälineet, uusimmat lääkärinlausunnot ja tutkimustulokset, jotka liittyvät nykyiseen terveydentilaan (joita ei ole liitetty kuntoutushakemukseen)
  • Vesipullo, muistiinpanovälineet ja pieni reppu/kassi päivittäisten tarvikkeiden kuljettamiseen (avainkortti, hoito-ohjelma, kansio, muistiinpanovälineet)

Kuntoutusasiakkaiden käytössä on pyykinpesukone ja kuivauskaappi. Kylpylän vastaanotosta voi tarvittaessa ostaa pesuainetta.

Kuntoutujat saavat kuntoutusohjelman Kylpylän vastaanotosta.

Saapuminen Ruissaloon

Ruissalon Kylpylä
Ruissalon puistotie 640, 20100 Turku
Karttalinkki »

Liikenneyhteydet Ruissaloon
Ruissalon Kylpylä sijaitsee Ruissalon saaressa noin 10 km Turun keskustasta. Bussi nro 8 lähtee Puutorilta tunnin välein, kesäaikana 30 min välein. Reitti kulkee rautatieaseman kautta suoraan Kylpylän eteen. Tarkemmat aikataulut löytyvät www.foli.fi »

Omalla autolla tultaessa voi seurata Ruissalon/Artukaisen leirintäalueen opasteita. Leirintäalue sijaitsee Kylpylän välittämässä läheisyydessä.

Pysäköinti
Ruissalon Kylpylän alueella pysäköinti on maksutonta.

Saapuminen Naantaliin

Naantalin Kylpylä
Matkailijantie 2, 21100 Naantali
Karttalinkki »

Liikenneyhteydet Naantaliin
Naantalin Kylpylä sijaitsee Kalevanniemellä noin 1 km Naantalin keskustasta Raision suuntaan. Turusta Kylpylään on matkaa noin 15 km. Bussit nro 6 ja 7 liikennöivät Turusta Naantaliin ja yksi pysäkeistä sijaitsee Turun linja-autoasemaa vastapäätä ja Naantalissa on pysäkki Kylpylän kohdalla. Tarkemmat aikataulut löytyvät www.foli.fi »

Pysäköinti
Naantalin Kylpylän alueella pysäköinti on maksutonta kuntoutujille. Saatte Kylpylän vastaanotosta tuulilasiin laitettavan pysäköintilipukkeen.

Ajo-ohje
Katso ohje Kylpylän sivulta »

Hotellihuoneet

Kuntoutusasiakkaille on majoitus kahden hengen huoneessa: Ruissalossa Comfort-huoneessa pihanäkymällä ja Naantalissa Standard Twin -huoneessa. Mikäli haluatte saapua jo kuntoutusta edeltävänä päivänä, varatkaa yöpyminen Kuntoutuskeskuksen palveluvastaavalta. Mahdollisesta myöhäisestä tai yöaikaan tapahtuvasta saapumisesta on hyvä ilmoittaa etukäteen.

Kela korvaa harkinnanvaraisesti majoituskustannuksia yöpymisrahana (Lue lisää Kelan sivuilta »). Lisämaksusta voi etukäteen varata yhden hengen huoneen tai majoittumisen muissa huonetyypeissä.

Lemmikit mukaan?
Ruissalon sekä Naantalin Kylpylässä on huoneita, joihin on mahdollista ottaa mukaan lemmikki. Edellytyksenä on, että lemmikki on sisäsiisti, eikä aiheuta häiriötä muille majoittujille. Lemmikkihuoneista kannattaa tehdä varaus hyvissä ajoin ennen kuntoutusjakson alkamista. Huoneista veloitetaan yhden hengen huonelisä ja erillinen siivousmaksu.

Varaukset
Arkisin klo 9-15 palveluvastaava, puh 02-4454562

Lisätiedot

KUNTOUTUSJAKSON PERUUTUKSET JA POISSAOLOT

Mikäli kuntoutuja sairastuu tai ei voi muista syistä johtuen saapua kuntoutusjaksolle, hänen on oltava yhteydessä sekä kuntoutuksen palveluvastaavaan että Kelaan ennen kuntoutusjakson alkua.

Mikäli kuntoutuja sairastuu kuntoutusta edeltävän viikonlopun aikana, hänen on oltava viipymättä yhteydessä kylpylän vastaanottoon

Kela edellyttää täysipainoista osallistumista kuntoutusohjelmaan. Kuntoutusjakson aikana olevista poissaoloista (esim. lääkärikäynti, tutkimukseen meno) on sovittava palveluvastaavan kanssa.

KUNTOUTUSRAHA JA MATKAKORVAUKSET (KELA)

Kuntoutujat saavat kuntoutusjakson päättyessä osallistumistodistuksen.
Todistus toimitetaan Kelaan kuntoutusrahan ja matkakorvauksen maksamista varten: https://www.kela.fi/kuntoutusraha

Matkakorvauksista: https://www.kela.fi/matkat

OMAKUSTANTEISET HOIDOT

Kela-kuntoutujat voivat varata itsemaksettavia hoitoja niin, ettei haluttu hoito mene päällekkäin kuntoutusohjelman kanssa. Kela-kuntoutuja saa 10% alennuksen hoidon hinnasta, varaukset puh 02 4454567

OMAISPAKETIT

Omainen voi majoittua itse maksavana hotelliasiakkaana samaan huoneeseen kuntoutujan kanssa.

  • Lisätiedot palveluvastaava puh 02 4454562 (arkisin klo 9–15)

VAPAA-AIKA

Kuntoutusviikon vapaa-ajanohjelma jaetaan kuntoutujille jakson alussa. Kuntoutuskeskuksesta saa lainata kävelysauvoja, polkupyöriä, suksia, lumikenkiä sekä frisbeekiekkoja ja muita pelivälineitä. Joidenkin välineiden kuten polkupyörien lainauksesta peritään vuokra.

Kuntoutusohjelman jälkeen on mahdollisuus viettää vapaa-aikaa haluamallaan tavalla.

Kohteena Naanta­li


Naantalin vinkit »

Kohteena Ruissalo


Ruissalon ja Turun vinkit »