KELAn kuntoutus

Moniammatillinen yksilökuntoutus

  • SAATAVILLA:
  • Naantalin Kylpylässä
  • Ruissalon Kylpylässä

Kenelle?

  • Tules- ja reumalinja
  • Yleissairauksien linja
  • Neurologinen linja

Yksilökuntoutus on tarkoitettu sinulle, joka olet yli 18-vuotias ja sinulla on tuki- ja liikuntaelinsairaus ja/tai reumasairaus, muu yleissairaus tai neurologin sairaus tai vamma. Kuntoutuksen aikana sinun on mahdollista saada apua liikkumisessa ja päivittäisissä toimissa, mikäli terveydentilasi sitä edellyttää.

Läheisesi voi osallistua kanssasi osan aikaa kuntoutukseen. Kuntoutus on Kelan järjestämä ja kuntoutujalle maksutonta.

Tavoitteet

Yksilökuntoutuksen tavoitteena on kuntoutujan arjessa selviytymisen tukeminen, voimavarojen ja aktiivisuuden lisääminen elinympäristön toimissa työ- ja toimintakyvyn sekä hyvinvoinnin edistämiseksi.

Toteutus

Yksilökuntoutuksen kokonaiskesto on 1,5 vuotta sisältäen enintään 15 vuorokauden mittaisen jaksotetun kuntoutusjakson Kuntoutuskeskus Ruissalossa joko Ruissalon kylpylässä tai Naantalin kylpylässä. Kuntoutus voidaan toteuttaa joko avomuotoisena tai laitosmuotoisena kuntoutuksena.

Kuntoutusjaksojen ohjelmaan sisältyy moniammatillisen työryhmän yksilö- ja ryhmämuotoista toimintaa kuntoutujan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Nimetty omaohjaaja tekee kurssijaksojen välillä tarvittaessa kotikäynnin kuntoutujan arkiympäristöön. Arjessa selviytyminen ja kuntoutumisen jatkuminen varmennetaan kuntoutuksen päättymisvaiheessa omaohjaajan seurantayhteydenotolla.

Yksilökuntoutukseen hakeminen

Kuntoutukseen haetaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemus ja liittämällä hakemukseen lääkärin B-lausunto tai vastaava lääketieteellinen selvitys. Hakemus toimitetaan Kelaan.

Lisätiedot: kela.fi/lomakkeet

LUE KOKO TEKSTI ↓

Moniammatillista yksilökuntoutusta voi hakea vapaasti kaikkina ajankohtina.
Katso Kelan hakuohjeet »

Tulostettava esite »

Kohteena Naanta­li


Naantalin vinkit »

Kohteena Ruissalo


Ruissalon ja Turun vinkit »

Tulijan hyvä tietää


Kuntoutusasiakkaan muistilista  »